Skapande Skola

Statens kulturråd delar ut bidrag till skolor för att elever ska få möta professionella kulturaktörer inom Skapande skola. Ansökan till kulturrådet görs en gång om året av skolans huvudman.

Här har ni chans till en fördjupad kontakt med Vattenmannen och Speed med besök i varje klassrum. Den första kontakten med eleverna sker med en spännande flaskpost. Vattenmannen och Speed besöker sedan skolan två gånger. 

Under det första besöket snubblar de in klassrummen. Vattenmannen har byggt en egen skolbänk och vill börja i klassen. Vattenmannen tar plötsligt upp sin första trummaskin från 1932 och börjar tillsammans med barnen komponera en vattenlåt; barnen får skriva text och komma med  melodiförslag. Detta blir skolans egen vattenlåt och framförs vid nästa besök på den hejdundrande slutshowen.
Varje klass får också i läxa att göra ett collage på temat Vatten. Collagen får varje klass visa på showen och ställs sedan ut här på hemsidan under fliken "Galleri".

I samband med projektet tipsar vi om att ni också tittar på UR-serien här på hemsidan för att lära er mer om vatten!

Passar för
Förskoleklass - åk 6.

Längd 
En lektion per klass (ca 30 min) och en gemensam show

Kostnad
13.000/dag för workshops (1-4 klasser)
13.000 för showen (6.000 för ytterligare en samma dag)
Längre bort från Stockholm tillkommer reseersättning och eventuellt logi.

Läs mer om bidraget här
http://www.kulturradet.se/Skapande-skola/

Kontaktuppgifter 
Evalotta Belin, vattenmannenospeed@gmail.com, 073-7837674

 

UPPFÖLJAREN

Efter efterfrågan går det nu även att boka uppföljaren för er vars elever redan gjort Skapande skola med Vattenmannen.

Allting började ju en gång för länge sedan i erat klassrum, minns ni?

Sedan Vattenmannen besökte era klassrum så blev han så inspirerad av besöket, att han har inte gjort annat än att gå med näsan i böckerna sedan dess. 

Nu har han gått på högskola i tio år (faktiskt) och blivit både professor i städning och vattenminister.

Den här gången fokuserar vi på plasten i haven och vattenmannen har med sig en uppgift ända uppifrån regeringen: Ingen plast i naturen!

 

Som förra gången besöker Vattenmannen och Speed varje klassrum och berättar vad som hänt sedan sist och ger eleverna ett uppdrag. Sedan kommer de tillbaka med en rykande färsk ny show på vattentema (såklart), och minsann, Vattenmannen har minsann lärt sig trolla också!

 

Kostnad

Samma som del 1, se ovan. 

Vattenmannen börjar skolan!